Me kthe pas ne kohe….


Me kthe pas ne kohe….

Ky  project/aktivitet ka si synim te nxise nxenesit te studiojne rreth te kaluares dhe te kuptojne se sa e rendesishme eshte per studimin e saj, zbulimi dhe analizimi i artifakteve per ndertimin e saj.

Ky aktivitet mund te behet ne dy menyra:

  1. Secili nxenes mund te gjeje 1-3 foto te objekteve te vjetra. Mbi bazen e objekteve te gjetura ne foto, ata do fillojne te hulumtojne rreth tyre, njesoj sikur t’i kishin gjetur ne ndonje ekspedite arkeologjike dhe si arkeologe te vertete, do mbajne shenim gjithcka mund te zbulojne rrethy objektit te zbuluar nga ”gerrmimet”.
  2. Mund te organizohet nje ekskursion prane nje lumi te zones dhe nxenesit do te gerrmojne per te getur objekte te ndryshme. Objektet qe do genden do te studiohen nga nxenesit per te gjetur origjinen e tyre, llojin, funksionin etj. Ky aktivitet do t’i ndihmoje nxenesit te kuptone, se si ndihmojne gjetjet arkeologjike ne ndertimin e historise

Etapat ne te cilen do te kalojne nxenesit .

1.         Vizatoje

2.         Fillo e shkruaj  per te.

3.         Pershkruaje:   formen, ngjyren, materialin, llojin.

4.         Hulumto rreth saj: mbi  funksionin  , kohen se ciles I perket, popullit etj

5.         Ndiqe dmth, nese mund te gjenden objekte te tjera qe kane lidhje me te.

6.         Beji nje fotografi ose printim ne rastin kur e shkarkojme nga interneti

7.         Gjeji nje titull per artikullin.Titulli duhet te jete sa me interesant, terheqes.

8.         Modeloje,realizoje  bukur detyren perfundimtare  ne format ppt ose pdf

 

Ne fund mund te behet nje ekspozite me objektet e gjetura

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: