Etimologjia e emrit Ballkan.


Ballkan

Gadishulli Ballkan e merr emrin nga malet Ballkan qe gjenden ne territorin e Bullgarsie. Mendohet qe emrin e ka nga fiset turke qe u dynden ne keto territore rreth shek XII-XIII dhe ka kuptimin “varg malesh te pyllezuara(te veshura me pyje)”. Sot ky emer ruhet ne Azine Qendrore, provincen Ballkan, ne shtetin e Turkmenistanit, ne Mount Arlan. Ky emer ka kuptimin ” i larte”, pasi me lartesine 1,880 m ai duket shume madheshtor, duke pas parasysh qe territoret perreth jane nen niveln e detit.

Ne malet Ballkan ndodhet maja Musalla me lartesi 2925 m, qe perben majen me te larte ne Ballkan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s