LIM


Nje mjet inovativ ne procesin e mesidhenies se sotme,mjaft i dobishem dhe i pershtatshem per cdo lloj teme mesimore.

LIM

Cfare eshte LIM ?

Eshte nje derrase elektronike,mbi te cilen mund te shkruash,vizatosh,besh shenja,te spostosh objekte etj,duke i mundesuar mesuesit dhe nxenesit pjesemarrje interaktive ne veprimtarite qe projektohen ne derrase npm nje video projektori te lidhur me kompjuterin.per realizimin e saj nevojten :derrasa elektronike,kompjuteri dhe videoprojektori.

Pse LIM ?

Eshte nje instrument mjaft i dobishme per mesimedhenien,mbi te gjitha persa i perket:

Permiresimi i cilesise se mesimedhenies

permiresim i prezantimit te njohurive

Te mundeson t’u demostrosh nxenesve harta te llojeve dhe vendeve te ndryshme ,madje dhe ne 3D ,te cilat mundesojne nje perceptim me te sakte nga ana e nxenesve per format ,permasat ,pozicionin gjeografik,lartesite (si ato relative ,si ato absolute) etj.

Te mundeson ilustrimin e temave mesimore me fotografi,video e formate te tjera ,te cilat ndihmojne te kuptuarin e te nxenin e nxenesve .

Ne qoftese ne derrasen e zakonshme hapesira per te shkruar eshte e limituar dhe te duhet te fhsishe e te shkruash perseri ,ne derrasen LIM nuk ekzistojne probleme te tilla.

Koha qe harxhohet per te shkruar ne derrasen e zakonshme, reduktohet ne menyre efikase ne procesin mesimor duke perdorur LIM

Ne LIM mund te shfrytezohen burime te shumta informacioni  multimediale dhe mund te perdoren ne cdo lloj vendi.

Ketu eshte nje demo per te mesuar se si perdoret LIM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: