Femijet pyesin ,ne pergjigjemi ;shkurt e qarte.(1-4)


  1. .Perse diten nuk i shohim yjet?

Sepse na pengon drita e qarte e rrezeve te Diellit qe shperndahet ne ajer.

Shembull:nje llampe e ndezur diten,nuk mund te dallohet ne nje largesi te caktuar,ndersa naten po.

2.Po ne qiellin e Henes a duken yjet?

Po,sepse ne Hene nuk ka ajer (atmsfere) ashtu sikurse ne Toke ,e nuk ka shperndarje te rrezeve te drites,prandaj yjet duken si dietn ashtu dhe naten.

3.Perse qielli mbi Toke eshte i kalter ,kurse ne Hene i zi ?

Sepse Toka ka atmosfere ,kurse Hena jo.Rrezet e Diellit ,duke u shperndare ne shtresat e ulta e te dendura ajrit ,e ngjyrosin ne te kalter.Po perse te kalter? Rrezet e drites jane vale me gjatesi e ngjyra te ndryshme.Sa me e vogel te jet gjatesia e valeve ,aq me dendur perhapen ato ne ajer.Prandaj me fort nga te gjitha shprndahen rrezet e kaltra(qe kane gjatesi vale te shkurter),te cilat depertojne ne syte tane.

Ne hene qe nuk ka atmosfere ,qiellli duket i zi.

4.Cdo te ndodhte ne qofte se Dielli papritmas do te nderpriste terheqjen?

Toka dhe planetet e tjere do te fluturonin ne drejtime te mdryshme nga ai,ne hapesiren e pafund qiellore.Kjo gje do te sillte shume ndryshime ne Toke,se duke iu larguar Diellit per shkak se temperaturat do uleshin shume dhe si rrjedhoje ;do te ngrinin oqeanet ,pastaj atmosfera ndersa e gjithe bota e gjalle do te vdiste shume me perpara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: