Shqiperia e Princ Vidit


http://www.tvklan.al/emisioni.php?id=4938

Te dhena interesante per nje periudhe 6 mujore ne te cilen mbreteroi Princ Vidi ,princ i zgjedhur nga Fuqite e Medha ne vitin 1914. Ajo qe te ben pershtypje te kjo figure eshte fakti,se pavaresisht se i huaj dhe pa asnje njohuri mbi Shqiperine ,Vidi ishte shume i hapur per ta njohur ,per t’u bere pjese e saj ,per te respektuar zakonet e traditat e shqiptareve.Mendoj ,se Vidi ishte nje shanc i mire per nje te ardhme te sigurte te Shqiperise,duke qene se kishte mbeshtetjen e nderkombetareve,mbeshtetje kjo qe mund te kishtre ndryshuar rroten e historise sone dhe mund t’i kishte kursyer shume vuajtje Shqiperise ,madje mund te ishte shmangur dhe vendosja e diktatures dhe tash do ishim nje Shqiperi me afer Evropes.Por,fatkeqesisht ,Shqiperia e mesuar tash prej shekujsh me zgjedhen osmane ,nuk arriti ta kuptoj dhe t’i pershtatet frymes perendimore ,te cilen u mundua te fuse Vidi ne Shqiperine e orientalizuar thelle tashme.Kjo ishte arsyeja kryesore qe coi ne rrezimin e shpejte te Vidit e favorizuar kjo dhe nga intrigat e brendshme dhe nga fillimi i LIB,e cila hoqi vemendjen e Fuqive te Medha nga Shqiperia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.