Simboli “Draper e cekan”


Ky simbol tradicional komunist eshte nje bashkim i cekanit te punetorit dhe draperit te fshatarit per te arritur lulezimin e perbashket.Ne te vertete nje gje e tille ,simbolizon me se miri edhe modus operandi-n e komunisteve.

Simboli i ri komunist bente thirrje per bashkimin e punetorit me cekan dhe fsahtarit me draper.jo me kot keto dy sende ,drapri e cekani ,ishin bere me celik te pathyeshem.”Armiqte e popullit”,qofte tregtaret ,pronaret e tokave,intelektualet,kleriket apo zyrtaret e larte “tradhetare”,duhej te goditeshin me cekan ose te korreshin me draper.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s