Ndeshja e pare zyrtare e futbollit ne Shqiperi


Eshte interesant fakti qe nje skuader e ushtareve austriake ,te vendosur ketu perkohesisht ne vitin 1913,kur Shkodra mbahej e rrethuar nga trupat malazeze e serbe ,zhvilloi ndeshjen e pare zyrtare te futbollit ne historine shqiptare.Ata luajten kunder nje skuadre te zgjedhur shkodrane,qe mori emrin domethenes “Pavaresia”.Me vone ,me 1919,nen emrin “Vllaznia“kjo shoqeri sportive do te merrte flamurin per nxitjen e dashurise se rinise shqiptare per letersi,muzike dhe sporte.Qe prej atij casti dashuria per futbollin u perhap me shpejtesi ne te gjithe vendin.

Ne gusht 1925, Klubi Sportiv Vllaznia i Shkodres organizoi turin e pare çiklistik ne vend,qe ishte i pari dhe ne Ballkan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s