Gijotina


Gijotina ishte nje aparat i ri ekzekutimi i te denuarve me vdekje ,qe u shpik ne shekullin e XVIII (1792)nga doktori francez Gijotin ,per te shkurtuar vuajtjet e e te denuarve gjate ekzekutimit .Gijotina ishte me efikase dhe  me e shpejte ne ekzekutim.Para se te shpikej gijotina ,njerezit ekzekutoheshin me sopate ,ku shpesh here xhelatit qe kryente ekzekutimin i duhej te qellonte disa here mbi te denuarin duke e bere te rende ekzekutimin per t’u pare.Ne regjimin e vjeter ,prerja e kokes u  ishte rezervuar te pasurve ,kurse te tjeret pergjithesisht vareshin .Keto lloj ekzekutimesh gjithmone beheshin ne publik,Francezet e periudhes se revolucionit ,si ne cdo fushe dhe ne ekzekutime donin qe te kishte barazi,dmth te gjithe pavaresisht rangut social do te ekzekutoheshin ne giojtine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.