Sistemi Diellor -Solar System


Per te zhvilluar kete veprimtari  nxenesit duhet te jene pergatitur paraprakisht ,qofte ne gjetjen e informacioneve perkatese  dhe pergatitjen e vizatimeve ,por dhe ne mesimin e materialeve ,pasi do  u duhet t’i  interpretojne ato .

Perzgjidhen 11 nxenes ne menyre vullnetare dhe secili prej tyre do jete pjese perberese e Sistemit Diellor, duke u bere si nje nga planetet e ketij sistemi  dhe nje si   Dielli(Yll) dhe Hena(satelit)  (“planetin ” Pluton ,pavaresisht se  nga zbulimet e  fundit ai nuk rezulton te kete karakteristikat e nje planeti ,e kemi perfshire si trup qiellor)

Secili nxenes perfaqeson perkatesisht : Diellin,Merkurin ,Aferditen(Venusi),Marsin,Token ,Jupiterin Saturnin , Uranin,Neptunin e Plutonin,dhe Henen (meqe eshte satelit i Tokes ) dhe do gjene materiale per trupin qiellor qe u ehste ngarkuar te perfaqesojne .Nxenesit do te pergatisin vete dhe vizatime te planeteve te cilat do t’i kene te vizatuara ne kapelet e tyre ,ose ne shiruta te gjera qe mund t’i lidhin ne pjesen e perparme te trupit..

Nxenesit do te mesojne permendsh materialin e pergatitur ne veten e pare dhe do ta interpretojne ate para klases ne formen e nje pjese teatrale

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.