Vladislasi I,


Vladislasi I,mbret polak , i quajtur “i shkurteri ” ose “xhuxhi” per nga shtati por ,qe asnjehere nuk e pengoi te luftonte me trimeri dhe ashpersi.Madje, ai e shpetoi Polonine nga shperbejra (ndikimi gjermane),e cila realisht po ndodhte dhe vendi ishte ne buze te gremines.

___________________________________________

Boleslasi II,mbret polak gjate shekullit XI,i quajtur ” i egri”

Njeri dredharak,zullumtar,i pashtruar ,i pabindur .Peshkopi Stanislav i Krakovit guxoi ta keshillonte disa here mbretin ,veprim ky, qe s’kishte guxuar njeri ta bente me pare per shkak te egrsise se mbretit madje ,Stanislavi shkoi deri atje sa per shkak te mos reagimit te mbretit ndaj keshillave te tij ,e shpalli te c’kisheruar ate.Si kunderpergjigje  ,Boleslasi II me doren e tij ia cau kafken peshkopit te guximshem .Ate qe peshkopi nuk arriti ta realizonte sa ish gjalle , e “beri” pas vdekjes. Pasi,pas vdekjes ,njerezit e shenjteruan peshkopin dhe ndodhia e disa mrekullive mbi varrin e tij , e ben mbretin te binte ne deshperim dhe te shnderrohesh ne nje mekatare te penduar , deri ne mbylljen e izolimin e tij ne nje manastire gjer sa vdiq.

_________________________________________________________

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.