Jani III Sobiesku


Jani III Sobiesku

Mbret i Polonise ,shekulli XVII. Ka meriten se ka percaktuar nje here e mire kthesen e madhe te luftes ndermjet krishterimit dhe islamizmit.Me fitoren e Vjenes(1683) kunder turqeve ,mbrojti krishterimin duke u bere hero i perendimit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s