Fototeka


  • Synimi i kesaj veprimtarie mesimore : te njihen nxenesit me qytete e objekte te ndryshme natyrore,historike,gjeografike. Te kuptojne se sa informacione mund te marrin nga nje fotografi ,

Do sillen pamje nga qytetet e Shqiperise,por dhe nga Evropa e me gjere,zgjedhje kjo ,qe percaktohet ne baze te kurrikules e programit mesimor qe zhvillohet ne ate klase, gjate nje viti mesimor te caktuar

Demostrimi i fotove mund te behet nga mesuesja me dore  ose nga nje projektor,sipas mundesive,

Do jene fototgrafi te cilat paraqesin pamje ose monumente historike apo natyrore ,te cilat jane te njohura ne mbare boten per bukurite dhe kuriozitetin qe kane ngjallur te njerezit me vecnatine dhe madheshtine ,dhe me historikun qe fshihet pas tyre..

U demostrohen njera pas tjetres fotot dhe nxenesit ,japin sugjerimet e tyre.

Ne fund vleresohen individet ose grupi (nese klasa eshte ndare paraprakisht ne grupe) i cili arrin te zbuloje se per cilit qytet i perkasin pamjet  apo objektet e demostruara.

Kjo veprimtari mund te perseritet vazhdimisht gjate nje cikli te caktuar oresh ,ose dhe gjate gjithe ciklit mesimor shkollor me ato pamje ,por dhe te reja qe i shtohen  “fototekes” ne menyre sistematike ,ne menyre qe nxenesit t’i fiksojne me mire pamjet qe i kane pare ,por dhe te kene kuriozitetin per te gjetur pamje te reja.

Nxenesit mund te prositen qe te gjejne dhe ata fotografi te ndryshme nga interneti,revista,por dhe te bera nga ata vete dhe t’ua paraqesin shokeve ne menyre qe atat te gjejne se per ke behet fjale.Ne keet menyre secili nxenes krijon nje fonoteke personale .

Konkluzione: Nxenesit do te njihen me qytete e  objekte te ndryshme dhe do te krijojne fototeken e tyre me foto nga Shqiperia e bota.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.