Citate


Le te rendin mbreterit e tjere pas plackes apo pushtimit te kombeve te tjera.Qellimi yne, dhente Perendia ,eshte qe te sundojme ne menyre te tille qe nenshtetasit tane te ankohen vetem qe nuk e shijuan me pare sundimin tone”

Dhe ta mendosh qe ai qe ka cituar keto fjale ,Mbreti Teodoriku i Ostrogoteve,ishte nje i pashkolle.Ne kohen kur cdo gje zgjidhesh me forcen e armeve (flasim per shekullin e V),ai perdorte si strategji per zgjerimin e territoreve me shume bisedimet ,sesa luften.

_________________________________________

” Lavdia ime nuk qendron te dyzet fitoret dhe as qe u diktova vullnetin tim sovraneve .Vaterloja do te zhduke kujtimet e fitoreve ,por ai qe nuk mund te humbase eshte kodi im civil”

Napoleon Bonaparti

_________________________________________________-

“Italia ekziston,gjithcka shkon mire”

Konti Kavur – Figura qendrore ne procesin e bashkimit te Italise.Per te arritur objektivat e tij u mbeshtet ne parimin e njohur ,qe qellimi justifikon mjetin.

_____________________________________________________

“Nje shtepi ,ku dy pjeset jane kunder njera-tjetres nuk mund te mbijetoje.Une nuk besoj se ky komb do te mund te qendroje i ndare ne shtete te lira dhe shtete qe i perkasin skllaverise”

Abraham Linkoln- Nje nga partizanet e ceshtjes se heqjes se skllaverise.

__________________________________________________________________

“Kur pa madheshtine e keshtjelles se Shkodres ,Sulltani tha: Paska ditur shqiponja te zgjedhe vendin per bere folene “

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.