Shqiperia 1912-2012


Ismail Qemali 28 nentor 1912-22 janar 1914)

Turhan Pashe Permeti

15 mars 1914 – 20 maj 1914 dhe  8 maj 1914 – 3 shtator 1914

Princ Vidi (7 Mars- 3 Shtator 1914)

Esat pashe Toptani (shtator 1914)

Sylejman Delvina (11 shkurt -14 nentor 1920 )

Iljaz Vrioni (16 nentor 1920-16 tetor 1921) dhe (15 shkurt -15qershor 1924)

Pandeli Evangjeli(16 tetor -6 dhjetor 1921)

List of Prime Ministers of Albania
List of Prime Ministers of Albania (Photo credit: Wikipedia)

Hasan Prishtina (6 dhjetor-11 dhjetor 1921)

Xhaferr Ypi (24 dhjetor1921-2 dhjetor 1922)

Ahmet Zogu 2 dhjetor 1922-1 shkurt 1924) dhe (1925-1939)

Shefqet Verlaci (1 -15 shkurt 1924)

Fan Noli (17qershor – 24 dhjetor 1924)

Fan Noli

Ahmet Zogu

Enver Hoxha (1944-1985)

Mehmet Shehu(1954-1981

Adi Carcani(20 shkurt 1987-21 shkurt 1991)

Ramiz Alia (1985-1992)

Sali Berisha (

Bashkim Fino (11 mars 1997-24 korrik 1997)

Fatos Nano  (22 shkurt 1991-4 qershor 1991)

Ylli Bufi (11 qershor 1991-6 dhjetor 1991)

Rexhep Mejdani

Alfred Mojsiu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s