Lufta e Pare Boterore njihet edhe si “Lufta e kushurinjve”


Udheheqesit e tri vendeve me te fuqishme te Evropes se paraluftes ,ishin jo vetem nga e njejta dere ,por edhe kushurinj te afert .Mbreti Gjergj V i Britanise se Madhe dhe Nikolla II i Rusise ishin kushurinj te pare ,kurse nenat e tyre  motra .Ato kishin baba mbretin e Danimarkes .Gjergji V i Britanise se Madhe dhe Kaizeri i Gjermanise binin kushurinj te pare e niper te Mbretereshes Viktoria.Nikolla kishte marre per grua nje nga mbesat e madherise se saj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s