Kalimi i Venusit para Diellit


Edhe pse nga Toka shikohet me shumë vështirësi, vetëm si një pikë e zezë, kjo është ngjarje tepër interesante pasi është tepër e rrallë.

Ndryshimi mes kësaj ngjarjeje dhe të tjerave, qëndron tek fakti se e njëjta gjë do të realizohet vetëm 105 vite më vonë.

Kalimi i Venusit do të ndodhe me datat 6 -7 qershor ,dhe do te zgjasë 6 orë e 40 minuta.

Për të parë më mirë kalimin e Venusit duhet të pajiseni me një filtër të veçantë. Nuk mund të shihet me sy të lire për shkak të vezullimit të Diellit.

Specialistët pohojnë se mund të përdoren filma rontgen, teleskopë dhe dylbi, dhe në këtë mënyrë do ndihen të sigurt.

Ky kalim i Venusit është i teti, pasi që është zbuluar teleskopi, ndërsa do të jetë i fundit deri më 10-11 dhjetor të vitit 2117. mp/ab/9:49

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.