Histori VIII


TEST

HISTORI VIII

Emri

Grupi A

1. Gjej lidhjet e sakta:

Nuk bëri ndryshime politike. Zhvilloi industrinë e rëndë.

Ritmet e zhvillimit ishin të larta, por kishte nivel të ulët jetese.                           Stalini

Drejtoi me dorë “të hekurt”.                                                                             Hrushovi

I dha rëndësi bujqësisë, strehimit, artikujve të konsumit.                                  Brezhnjevi

Acaroi marrëdhëniet me SHBA-në dhe RFGJ-në.                                             Gorbacovi

Nuk bëri asnjë ndryshim në jetën politike.

Partia, policia sekrete (KGB-ja) mbetën shtyllat e regjimit.

Trupat sovjetike pushtuan Çekosllovakinë dhe Afganistanin.

U ndërmorën reforma të thella drejt demokratizimit të vendit.

Dënoi kultin e individit.

2. Përgjigjju pyetjeve:

a. Ç’është aparteidi?____________________________________________

b. Pse aparteidi u zhduk në fund të shek. XX dhe jo më parë? ___________ _____________________

3. Zbulo alternativën e saktë:

 

I. Gjatë diktaturës së Frankos vëmë re:

a. Pluralizëm ekonomik b. Një parti të vetme c. Koalicion partish

II.Kushtetuta e vitit 1947 ne Spanje shpallte:

a.Shpalli Spanjen Monarki,por pa mbret b.Gjenerali Franko u shpall kryetar i perhershem i shtetit c.Mbreti Karlos I kurorezohet Mbret i Spanjes.

4.Shpjego:

Pse themi se revolucioni ne Bullgari u zhvillua “nga lart” ?

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5.Plotëso skemën: Çfarë përfshin qarkullimi i lirë?

 

Qarkullimi i lire

6.Shkruaj cilat jane institucionet e BE:

1_________________                     2_____________________

3______________________            4_____________________                          5__________________________

7.Ku ndryshonte program I Partise Laburiste  me ate te Partise Konservatore ne Britanin e Madhe ?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8.Sheno PO ose JO:

a.Arsimi fillor ne Shqiperi ,me 1946 u be i detyrueshem per moshen 7-14 vjec._______

b.Turqia nuk ka perjetuar asnje grushte shteti ne jeten politike._____

c.Sot ,Bosnja ,perbehet nga dy njesi te medha autonome:myslimano-kroate dhe serbe.____

d.Zhvillimi ekonomik ne Jugosllavi bazohej te vetadministrimi._________

9.Lidh politikanin me shtetin perkates:

Janosh Kadarin                            Turqi

Aleksander Dubcek                     Rumani

Caushesku                                 Cekosllovaki

Turgut Ozal                                Hungari

10.Argumento pse “mbeshtetja ne forcat e veta “ nuk mund ta shpetonte Shqiperine nga kriza ekonomike.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: