Histori VIII


TEST

HISTORI VIII

Emri

Grupi B

 

1. Përgjigjju pyetjeve:

a)C’quajme shkolonizim ?________________________________________

b) Ne c’rruge u realizua ?a)_____________________b)______________________

 

2. Gjej lidhjet e sakta:

Bënin pjesë pesë shtete.

Republika Popullore e Kinës.

Lufta Civile përfundoi me vendosjen e pushtetit komunist.                        Indokina

Ishte aleate e Gjermanisë naziste dhe Italisë fashiste.                             India

Fitoi pavarësinë në vitin 1947.                                                                Japonia.

U krijuan dy shtete sipas përbërjes fetare.

Zë vendin e dytë në zhvillimin pas SHBA-së.

U krijua një nga regjimet më kriminale në botë.

3. Plotëso fjalite: Lufta civile në Greqi.

Konflikti apo lufta civile,shpertheu per shkak te______________________________________

zhvillohej në mes: ____________dhe__________________ata ndihmoheshin perkatesisht nga______________dhe____________________.Konflikti zgjati ____________dhe perfundoi me ___

4.Shpjego:

Pse ne Rumani permbysja e regjimit u shoqerua me gjak e dhune?

_________________________________________________________________

5.Sheno me PO ose JO :

a.Asambleja Kushtetuese  ,me 11 janar 1946 ,e shpalli Shqiperine Republike Popullore ._____

b.Partia Komuniste nuk ishte e vetmja  force politike gjate diktatures .______

c.Fshataret  dorezuan  “vullnetarisht “ tokat  ,mjetet dhe fuqine punetore._________

d.Me 1980 perfundoi elektrifikimi i vendit.______

6. Plotëso skemën:

Modeli i ekonomise sovjetike ka si baze nje ekonomi

Ekonomi e                                      shtetezohet                                     kolektivizohet

7.Shpjego:
Pse vitet ‘50-‘60 quhen “mrekullia gjermane”?

____________________________________________________________________________

8.Shkruaj  shtetet qe u krijuan pas shperberjes se Jugosllavise:

I.Republika:

1.___________________2.______________________3.___________________4_________________5___________________6__________________

II.krahina autonome:  1.________________2._______________

9. Lidh politikanin me shtetin perkates:

Gomulka                                        Bullgari

Vasllav Havel                                 Hungari

Karoli Groz                                     Cekosllovaki

Teodor Zhivkov                                        Poloni

10.Argumento pse  Afrika eshte sot nje kontinet me veshtiresi zhvillimi

______________________________________________________

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: