Histori VII


TEST

LENDA HISTORI VII

EMRI_____________________

Grupi B

1.Lidh me shigjete ngjarjet dhe emrat

Milani I                                           Politika koloniale e ndjekur nga shtet evropiane ne fund te shek XIX

Aleksander Batenberg                  U vendos ne krye te Bullgarise

Kolonizim                            Gare e armatimeve te fuqive evropiane ,per t’u pajisu me arme gjithnje e me  moderne

Militarizim                           U kurorezua mbret i Serbise

2.Ploteso:

U krijua gradualisht …………………………,ku secili vend u specializua ne nej drejtim te vecante.Ceshtja e ushtarakut Drejfys ,me origjine cifute,nxiti …………………….ne France.

Revolta e Sipajve e detyroi Angline te rishikonte ……………e saj ne Indi.

3.Ploteso:

Tre arsyet qe i shtyne fuqite evropiane per te kolonizuar Azine dhe Afriken ishin:

1.Nevoja per nje …………..me te gjere.

2.Nevoja per te shfrytezuar …………………..te atyre vendeve.

3.Per te nxjerre …………………………..te shumta.

4.Rendit disa nga masat sociale qe u morren gjate “periudhes se bukur”

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4.Kush jam une?

Nga emigrante greke ne Odesa te Rusise u krijova  lindjen e nacionalizmit grek shkaktova___________

Per shkak te pakenaqesise nga shfytezimi i  eger  i anglezeve dhe perbuzja e traditave te indianeve prej tyre ,mua _________________ indianet organizuan.

Per te ligjeruar mbizoterimin amerikan ne hemisferen perendimore  ,mua ____________________________mblodhen.

5.Krahaso politikene Partise Laburiste me ate te Partise Konservatore ne Angli .

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

6.Pse u zhvillua lufta e opiumit dhe cilat qene pasojat e saj?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7.Analizo faktoret qe e  detyruan perandorin Cing te zevendesonte politiken e izolimit  te Kines  nga bota e jashtme ,me ate te dyerve te hapura.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8.Fjalor

Samuraj ______________________________________________________

Levizja Tajpine__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sundim autokratik_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

E drejta eeksterritorialitetit_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: