Histori VII


TEST
LENDA HISTORI VII

 

Emri ________________________

Grupi A

1. Lidh me shigjete ngjarjet dhe emrat

Nacertania                                            Parlamenti grek e zgjodhi si mbret te Greqise

Megali idea                                          Shpalli Hati Sherfin e Gjylhanese

Abdyl Mexhid                                      Projekti per  krijimin e Greqise se Madhe

Otoni I                                              Projekti per  krijimin e Serbise se Madhe

2. Ploteso:

Llamba e ………………,siguroi  ndricimin elektrik ne shtepi dhe ne rruget e qyteteve.

Henri Ford futi ne fabrikat amerikane ………………………………..ne montimin e automobilave.

Jeta politike ne Angli ne fund te shek XIX  u udhehoq  nga dy parti.:……………………. dhe …………………………..

Tre skandalet politike dhe financiare ne France ishin:1………………………………………………2………………………………………………………………….3……………………………….

 

3. Plotëso tabelën: Reformat e Tanzimatit

Ne fushen administrative  perandoria ndahej ne : Ne drejtim te lirive e te drejtave te qytetareve Ne fushen ekonomike

4.Kush jam une?

Figure qendrore ne bashkimin e Italise isha se postin e kryeministrit kisha ___________

Nje komandant i zoti isha 1000 kemishekuqe vullnetare kisha._________

Reformat e mia Tanzimat u emertuan dhe si me te suksesshmet u vleresuan.____________

5.Rendit masat qe morri Bismarku pas bashkimit te Gjermanise?

1.Shpartalloi_____________________________________________________________________________

2.Ndau________________________________________________________________________________

3.Miratoi________________________________________________________________________________

4.Ndaloi___________________________________________________________________________________

6.C’eshte levizja  “narodnike” ?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7.Analizo arsyet  pse Japonia beri perjashtim nga vendet e tjera  aziatike dhe nuk u shnderrua ne koloni ose gjysme koloni .

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8.Fjalor

Kolonizim I drejtperdrejt____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kolonizim I terthorte_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Maharaxhaj __________________________________________________________________________

Imperializem _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Abner Rossi Blog Ufficiale

Teatro, Poesia, Spettacoli

memyselfandela

"Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.."- Antoine de Saint Exupéry

Digital History Blog

STORIA DIGITALE: SAPERE STORICO E INSEGNAMENTO DELLA STORIA

IL MONDO DI ORSOSOGNANTE

L’arte della vita sta nell’imparare a soffrire e nell’imparare a sorridere. H. Hesse

MyourHistory

A topnotch WordPress.com site

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Craig Hill Training Services

Business, Management and ESL Trainer

LadyRomp

Inspirational Blog for Women

ArtPlantae

Connecting artists, naturalists, and educators

Teacher as Transformer

Education, Leadership, Life, and Transformation

MyourHistory

Imagination is more important than knowledge-Einstein

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: